NEKOLIKO VRIJEDNIH DONACIJA ZA PROJEKAT „KUĆNA NJEGA“

Regionalni odbor „Merhameta“ Zenica, nakon prijave na Javni poziv koji je raspisao Grad Zenica, dobio je sredstva u iznosu od 1.600 KM za realizaciju projekta „Kućna njega starih, bolesnih i iznemoglih osoba“. Dobijena sredstva utrošit će se u periodu oktobar-decembar 2018. godine.

- Takođe, kao podršku u realizaciji projekta „Kućna njega“, dobili smo od jednog donatora tlakomjer i glukometar za potrebe mjerenja tlaka i šećera u krvi kod naših korisnika, te je na taj način poboljšan kvalitet pruženja usluge kućne njege.

Krajem oktobra, Apoteke „Pharmacia“ uručile su vrijednu donaciju u iznosu od oko 900 KM. Riječ je o donaciji koja se sastojala od osnovnih lijekova: paracetamol, caffetin, vitamin C, preparata za jačanje imuniteta, te krema za masažu. Pomenute medikamente podijelili smo korisnicima kućne njege – kaže direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Zenica Zijada Kliko.

 

Kompanija „ITC“ doo Zenica, stalni „Merhametov“ donator, ponovo je donirala vrijednu pomoć Regionalnom odboru „Merhameta“ Bihać. Tiječ je o 265 kg paprika i 31 kg graha, koji će se iskoristiti za pripremu obroka za korisnike kuhinje.

- U toku je akcija za pomoć migrantima, koja se provodi i u saradnji sa školama na području Zeničko-dobojskog kantona. Do sada je prikupljeno dosta tople odjeće, sredstava za higijenu i dezinfekciju. Primijećeno je veliko interesovanje javnosti za učešće u ovoj akciji - kazala je Zijada Kliko.

Go to top