BORCI DONIRALI POVRĆE NARODNOJ KUHINJI “IMARET” U TUZLI

Predstavnici Boračke zemljoradničke zadruge “Keno” iz Čapljine donirali su značajnu količinu poljoprivrednih proizvoda Regionalnom odboru “Merhameta” Tuzla za potrebe Narodne kuhinje “Imaret”. Demobilisani boric, koji na poljima u Hercegovini uzgajaju različite vrste povrća, dopremili su i uručili “Merhametu” više stotina kilograma krompira, kupusa, luka, patlidžana i drugog povrća.

- Donacija je izuzetno značajna za nas jer su u pitanju namirnice koje mi, inače, nabavljamo na tržištu. Protekla godina nije bila baš rodna, pa imamo manje donacija poljoprivrednih proizvoda od lokalnog stanovništva. Zahvaljujemo se borcima koji, i na ovaj način, pomažu naše najugroženije građane - istakla je Mensura Husanović, direktorica RO “Merhameta” Tuzla.

Ovu humanitarnu akciju je podržao i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992.-1995. Salko Bukvarević, koji je prisustvovao uručenje donacije “Merhametu”.

- Ovo je izuzetna akcija boračkih zadruga Hercegovine, ljudi kojima smo mi pomogli da žive od svog rada, a oni, zahvaljujući toj pomoći, žele da pomognu drugima. Ove godine su proizveli velike količine proizvoda i odlučili su da jedan dio poklone Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli. Obratili su se nama i mi smo ih uputili ovdje jer znamo kolike su potrebe. Koristim priliku da pozovem sve dobre ljude koji imaju viška sredstava da pomognu ljudima koji su u stanju socijalne potrebe - kazao je ministar Salko Bukvarević.

Donaciju je uručio Almir Korać iz Zadruge “Keno” iz Čapljine

- Pošto se bavimo poljoprivredom, a i mi smo u ratu bili gladni i žedni, znamo kako je to biti, pomažemo one kojima je to danas najpotrebnije – kazao je Korać.

Demobilisani borci iz Hercegovine su najavili da će uskoro dopremiti nove količine povrća Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli u koj se hrani više od 2.000 socijalno ugroženih osoba.

Go to top