URUČENA POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENOJ PORODICI DAHIĆ U PRILUKU

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla osigurao je pomoć za porodicu Nizame Dahić iz Priluka kod Živinica koja živi u vrlo teškim uvjetima. Niko od članova ovog domaćinstva ne radi, a jedini stalni izvor prihoda za Nizamu, njenog bolesnog muža i troje djece je mjesečna socijalna pomoć u iznosu od 190 KM. Predstavnici „Merhameta“ Dahićima su uručili pakete s hranom i higijenskim materijalnom koje je osigurala „Merhametova“ partnerska humanitarna organizacija “Mennonite Central Committee” - MCC.

- Tokom ljeta sam radila kod komšija i prijatelja i bilo je malo lakše, ali imam veliku brigu kako ćemo prebroditi predstojeću zimu. Mnogo smo zahvalni „Merhametu“ što su se odazvali na naš apel za pomoć - rekla je Nizama Dahić.

U Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli svakodnevno se pripremi više od 2.000 dnevnih toplih obroka koji se distribuiraju na punktovima širom Tuzlanskog kantona socijalno ugroženom stanovništvu. Zbog udaljenosti njihove kuće od mjesta gdje se vrši podjela, porodicu Nizame Dahić za sada nije moguće uključiti u ovaj program pomoći, pa se njima periodično pomaže humanitarnim paketima.

Go to top