PREDSJEDNIK HAJRUDIN ŠAHIĆ UGOSTIO UČENIKE MJEŠOVITE SREDNJE ŠKOLE MAGLAJ

SARAJEVO, 25. septembar - Učenici Mješovite srednje škole Maglaj, frizerskog smjera, zajedno sa nastavnicom Jasminom Lošić i direktoricom Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanelom Omerović, posjetili su centralu HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu gdje ih je ugostio predsjednik ove humanitarne organizacije Hajrudin Šahić.

Prethodno su maglajski srednjoškolci boravili u Frizerskoj akademiji „Senad“ (Senad Hair Academy) gdje su imali priliku upoznati se sa tehnikama šišanja koje se uče na ovoj akademiji.

Posjetu Frizerskoj akademiji „Senad“ za učenike Mješovite srednje škole Maglaj organizirao je Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj u znak zahvalnosti za njihov volonterski rad u maglajskom „Merhametu“ koji je oličen u besplatnom šišanju korisnika usluga „Merhametove“ Narodne kuhinje u Maglaju te brojnim drugim aktivnostima kojima pomažu rad „Merhameta“, a koje je potakla i čiji je inicijator njihova nastavnica Jasmina Lošić.

Akciju su podržali: „Seni Bus“, „Džino Petrol“, „MADI“ Tešanj,Pekara „Non Stop“ i TR „Stop“ Kosova Maglaj.

 

  

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrduin Šahić govorio je učenicima iz Maglaja o historijatu „Merhameta“, njegovim aktivnostima i planovima. Šahić je mladim gostima kazao da su oni dio „Merhametove“ porodice.

- Zahvaljujem se za sve ono što činite za „Merhamet“, za vašu solidarnost sa socijalno najugroženijim građanima. Veoma smo ponosni na vas - kazao je Šahić.

Nastavnica Jasmina Lošić je naglasila da Mješovita srednja škola Maglaj ima izuzetnu saradnju sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Maglaj i sa njegovom direktoricom Sanelom Omerović. Istakla je da je zadovoljstvo sarađivati sa humanitarnom organizacijom kao što je „Merhamet“.

  

 

Go to top