OBEZBIJEĐENI PAKETIĆI ZA 120 MALIŠANA U SREBRENIKU

Osnovni odbor „Merhameta“ Srebrenik, u saradnji sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Tuzla, Medžlisom IZ Srebrenik, Općinom i brojnim preduzećima iz ovog grada osigurao je 120 paketića koji su u povodu Nove 1440. hidžretske godine podijeljeni djeci s teškoćama u razvoju, mališanima bez jednog ili oba roditelja i najmlađim Srebreničanima iz socijalno ugroženih porodica. Podjela je upriličena u lokalnom Domu kulture.

- Ovo je 10. put da našim najmlađim sugrađanima uljepšavamo Novu hidžretsku godinu i moram pohvaliti sve koji su se odazvali i pomogli našu tradicionalnu akciju. Obuhvatili smo djecu svih vjeroispovijesti iz navedenih kategorija - kazao je Osman ef. Mujić, predsjednik OO „Merhamet“ MDD Srebrenik.

Okupljenim roditeljima i mališanima o značaju hidžre i dobročinstva govorili su šef kabineta općinskog načelnika Esad Dedić i glavni imam MIZ Srebrenik Refik ef.Hodžić.

Nabavku i podjelu novogodišnjih paketića su pomogli: Osnovni odbor „Merhameta“ Srebrenik, Regionalni odbor „Merhamet“ Tuzla, načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović, Medžlis IZ Srebrenik, te srebreničke firme„Printas“ doo, „Great“ doo, „Corni flips“ i „Hanerix“.

  

Go to top Sam Steel Authentic Jersey