„MERHAMET“ DONIRAO KRAVU JOŠ JEDNOJ VIŠEČLANOJ PORODICI U PRAČI

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ obradovalo je još jednu socijalno ugroženu porodicu iz Prače. Naime, osmočlanoj porodici Velida Kalače iz sela Datelji, „Merhamet“ je donirao kravu, prehrambene pakete, ćebad i sredstva za higijenu. Ovu vrijednu donaciju uručili su predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić, njegov zamjenik Timur Numić i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Goražde Šemsudin Kuljuh. Sa delegacijom „Merhameta“ porodicu Kalača je posjetio i načelnik Opštine Prača Asim Zec.

Velid Kalača, sa svojom suprugom i šestero maloljetne djece, živi od dječijih dodataka.

- Ova „Merhametova“ pomoć mojoj porodici mnogo znači jer će krava koju smo dobili olakšati egzistenciju moje porodice - kazao je Velid Kalača.

„Merhamet“ je nekoliko dana ranije donirao kravu još jednoj višečlanoj porodici u Prači. Riječ je o porodici Hambo, Jasminu i Suadi i njihovo petero djece. Kravu je od „Merhameta“ dobila i šestočlana porodica Jusufović iz Tešnja.

 

Predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić naglasio je da je želja ove humanitarne organizacije bila da obraduje nekoliko siromašnih porodica uoči Kurban-bajrama.

- U tome smo zahvaljujući našem donatoru. Obezbijedili smo krave za porodice Kalača i Hambo iz Prače i porodicu Jusufović u Tešnju. Uvjerili smo se na licu mjesta da će tim porodicama „Merhametove“ donacije koliko-toliko poboljšati kvalitet života - kazao je Šahić.  

Načelnik Opštine Prača Asim Zec, koji je prisustvovao uručenju donacije porodici Kalača, je zahvalan Merhametu“ na vrijednoj donaciji.

- Ova humanitarna organizacija, koja, inače, brine o socijalno ugroženim stanovnicima opštine Prača, svojim donacijama je zbrinuo dvije porodice u našoj opštini, porodice Kalača i Hambo. Riječ je o višečlanim porodicama koje su u stanju socijalne potrebe. „Merhamet“ je ovim porodicama donirao po jednu kravu i to će im itekako olakšati život – kazao je načelnik Zec.

  

  

 

Go to top Sam Steel Authentic Jersey