PODIJELJENI PAKETI MJEŠTANIMA NASELJA SIMIN HAN KOJE JE POGOĐENO POPLAVAMA

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla je među prvima pružio podršku žitečjima mjesta Simin Han, tuzlanskog prigradskog naselja pogođenog iznenadnim poplavama koje su se desile krajem mjeseca jula.„Merhamet“ je osigurao i podijelio pakete sa prehrambenim namirnicama za sve porodice pogođene poplavom, kako bi lakše prebrodili prve dane saniranja značajnih posljedica.

Rječice i bujični potoci koji protiču kroz ovaj kraj izašli su iz svojih korita i poplavili 13 kuća koje su najvećim dijelom izgradili i u njih se uselili prognanici iz Podrinja.

Pričinjene su velike štete na objektima, poljoprivrednom zemljištu i plastenicima, a većina poplavljenih domaćinstava je ostala bez osnovnog pokućstva.

- Ovo je bila naša prva pomoć, a za naredni period razmatramo mogućnost da se za sve članove ovih domaćinstava, dok traje opravak od nepogode, u našoj Narodnoj kuhinji „Imaret“ pripremaju dnevni obroci i dopremaju na ovaj lokalitet - ističe Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla.

 

Go to top Sam Steel Authentic Jersey