MIGRANTIMA U VELIKOJ KLADUŠI „MERHAMET“ PODIJELIO TRODNEVNE LANČ PAKETE

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla je, u saradnji sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Bihać, migrantima smještenim u improviziranom kampu na području Velike Kladuše osigurao i podijelio lanč pakete. Tako je 350 migranata dobilo hranu za tri dana. Na taj način se Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla uključio u akcije pružanja humanitarne pomoći ovim nevoljnicima koji su se na svom putu zadržali u našoj zemlji, najvećim dijelom na teritoriji Unsko-sanskog kantona.

- Situacija je zaista alarmantna. Uvjeti u kojima migranti borave su veom teški i moramo se svi maksimalno angažirati da se pomogne ovim ljudima, među kojima je veliki broj porodica s malom djecom - kazala je Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla, koja je i sama posjetila kamp u Velikoj Kladuši i učestvovala u podjeli paketa.

Husanović dodaje da na terenu postoje velike potrebe za različitim vidovima humanitarne pomoći, ponajviše za hranom, pelenama i odjećom za bebe. Uputila je apel svima koji su u mogućnosti da daju svoj doprinos u ublažavanju prave humanitarne katastrofe koja vlada u tom dijelu naše zemlje.

U podjeli pomoći koju je dopremio Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla učestvovao je i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Bihać.

   

   

  

 

Go to top Sam Steel Authentic Jersey