RADOST IFTARA „MERHAMET“ PODIJELIO SA BOŠNJACIMA U SREBRENICI

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ organiziralo je u četvrtak 7. juna zajednički iftar u Srebrenici za postače u ovom gradu. Hrana je pripremljena u narodnoj kuhinji „Imaret“ Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla, a Srebreničanima koji su prisustvovali iftaru „Merhamet“ je podijelio i hurme.

- Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla svakog dana ramazana priprema iftare za postače koji su korisnici „Merhametove“ kuhinje. Istovremeno, pripremamo zajedničke iftare, poput ovoga u Srebrenici. Gotovo svaku noć smo u drugom gradu. Posebno su nam dragi iftari sa bošnjačkim povratnicima, demobilisanim borcima i ratnim vojnim invalidima - kazala je v.d. direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensura Husanović.

  

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić naglasio je da svi regionalni odbori „Merhameta“ širom Bosne i Hercegovine i ove godine pripremaju iftare na otvorenom, tako da će se tokom ramazana socijalno urgoženim kategorijama građana, osim redovnih obroka, pripremiti i podijeliti oko 150.000 iftara. 

- Posebno zadovoljstvo mi čini što večeras mogu podijeliti radost iftara sa vama – kazao je Šahić i prenio selame od muslimana iz Zemun Polja, gdje je „Merhamet“ dvije noći ranije, takođe, organizirao iftar na otvorenom na platou ispred ostataka džamije koju su prošle godine porušile vlasti Srbije.

Prisutne na iftaru poselamio je i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik Kenan Vrbanjac.

  

Go to top Sam Steel Authentic Jersey