IFTAR ZA 300 POSTAČA U LIPLJU I SJEĆANJE NA STRADANJA BOŠNJAKA U LOGORU

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla, pored svojih redovnih aktivnosti, ovog Ramazana daje svoj doprinos obilježavanju godišnjica stradanja civila u Podrinju. „Merhamet“ podržava majske i junske komemoracije tako što za povratnike u tom dijelu naše zemlje priprema obroke za zajedničke iftare. Tako je Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla organizirao je zajednički iftar za 300 žitelja zvorničkog naselja Liplje i okolnih mjesta i dao doprinos sjećanju na stradanja u logoru u Liplju, u kojem je početkom agresije bilo zatočeno oko 400 civila bošnjačke nacionalnosti.

- Tokom ovog Ramazana angažirali smo sve svoje kapacitete i naši uposlenici su skoro svakodnevno na terenu. Uz veliki napor, kod svih nas je prisutno i zadovoljstvo što možemo pomoći ovim ljudima koji su nakon velikih nedaća smogli snage da se vrate u svoja mjesta- kaže Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla.

Sredstva za pripremu ovog iftara osigurala je „Merhametova“ partnerska humanitarna organizacija „Helping Hand“, a kompletne ovoramazanske aktivnosti realiziraju se uz podršku brojnih firmi i pojedinaca sa područja Tuzlanskog kantona koji su se odazvali na „Merhametov“ poziv za podršku akcije „Iftar“.

 

Go to top Sam Steel Authentic Jersey