„CRVENI POLUMJESEC“ I“MERHAMET“ ORGANIZIRALI ZAJEDNIČKI IFTAR U NEMILOJ

Povodom Dana jetima, „Creveni polumjesec“ Turske i HO „Merhamet“ MDD organizirali su zajednički iftar za 400 osoba u Osnovnoj školi „Ćamil Sijarić“ u mjestu Nemila nadomak Zenice. Iftaru su prisustvovale delegacije ove dvije organizacije koje su predvodili zamjenik generalnog direktora „Crvenog polumjeseca“ Ibrahim Altan i predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić te predstavnici Ambasade Republike Turske u BiH.

Rukovodstvo MZ Nemaila zahvalilo se „Crvenom polumjesecu“ i „Merhametu“ što su omogućili da građani i ove dvije organizacije zajednički podijele radost i Iftara.

- Nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, u maju 2014. godine, Vlada Republike Turske, TIKA i „Crveni polumjesec" su medu prvima pružili pomoć građanima Nemile i uložili znatna sredstva u obnovu i rekonstrukciju njihovih uništenih domova. Koristimo priliku da se sa ovog mjesta zahvalimo, prije svega predsjedniku Republike Turske RedžepuTajipu Erdoanu, direktoru TIKE i direktoru „Crvenog polumjeseca".

Zahvaljujemo se i „Merhametu" te njegovom predsjedniku, doc. dr. Hajrudinu Šahiću koji je na ovim prostorima bio prisutan ne samo u toku katastrofalnih poplava, nego i u svim aktivnostima kada je riječ o socijalnoj pomoći, obnovi i rekonstrukciji porušenih objekata u Nemiloj - rečeno je tokom iftara u Nemiloj.

  

  

Go to top Sam Steel Authentic Jersey