„MERHAMET“ ĆE USKORO URUČITI POMOĆ GRAĐANIMA PALESTINE

SARAJEVO, 22. maj - Predsjednik HO „Merhamet“ MDD primio je u sjedištu ove organizacije novoimenovanog ambasadora Paletistine u BiH Rezeqa Namoora. Šahić je palestinskog ambasadora upoznao sa aktivnostima „Merhameta“ naglašavajući dobru saradnju sa Ambasadom Palestine.

Šahić je podsjetio na veliku „Merhametovu“ akcije, kada su uposlenici ove organizacije probili blokadu Gaze i palestinskom narodu na licu mjesta uručili pet najmodernije opremljenih sanitetskih vozila.

- Ponovo smo prikupili pomoć koju ćemo uručiti bratskom narodu Palestine koji „Merhamet“ nije i neće zaboraviti. Praksa „Merhameta“ je da njegovi uposlenici pomoć uručuju lično i tako će biti i ovoga puta - kazao je Šahić.

Šahić je razgovarao sa palestinskim ambasadorom o mogućnosti da „Merhamet“ donira određenu količinu kurbanskog mesa koje „Merhamet“ kolje u Australiji, a koje već četiri godina ova humanitarna organizacija, u cjelokupnim količinama donira sirijskim izbjeglicama u kampovima u Republici Turskoj.

Ambasador Namoora je kazao da bi i to bila dragocjena pomoć. Zahvalio se „Merhametu“ da dosadašnjoj dobroj saradnji sa Ambasador Palestine i izrazio nadu da će se ta saradnja nastaviti i još više poboljšati.

 

 

Go to top Sam Steel Authentic Jersey