EDIN MUŠIĆ: „MERHAMET“ DAJE POSEBNU DIMENZIJU DRŽAVI BiH I NAŠEM NARODU

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ organiziralo je u petak 18. maja, u sjedištu ove humanitarne organizacije u Sarajevu, zajednički iftar za uposlenike, partnerske organizacije, poslovne partnere i prijatelje „Merhameta“.

Iftaru su, između ostalih, prisustvovali predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i bivši ambasador BiH u Pakistanu i Turskoj Damir Džanko, jedan od glavnih menadžera „Crvenog polumjeseca“ Turske Abdulah Tatlici, potom predsjednik Upravnog odbora Bošnjačkog instituta – Fondacija Adil Zulfikarpašić prof. dr. Faris Gavrankapetanović, član Upravnog odbora Mirsad Kurtović, predsjednik BZK „Preporod“ prof. dr. Senadin Lavić, predsjednik Asocije nezavisnih intelekuialaca Adil Kulenović, te pradstavnik ambasade Turske u BiH.

Među prisutnima je bio i Enver Ahmetspahić, sestrić rahmetli Agana Hodžića koji je za tri narodne kuhinje donirao više od milion KM.

- Zahvaljujem se što ste došli da zajedno podijelimo radost iftara – kazao je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić.

Naglasio je da će „Merhamet“ svaku veče tokom mjeseca ramazana pripremati oko 3.000 iftara širom BiH, posebno na područjima gdje žive bošnjački povratnici.

- „Merhamet“ će se uključiti i pomoći će megirantima koji su prebačeni u centar Salakovac kod Mostara. Inače, „Merhamet“, već četiri godine pomaže migrante iz Sirije i drugih zemalja u Republici Turskoj i u Srbiji - naglasio je Šahić.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić izrazio je zadovoljstvo što je ponovo u „Merhametu“ sa svojim prijateljima.

- Imao sam priliku kao član Federalne vlade sarađivati s „Merhametom“ koji radi humane i vrijedne stvari u BiH i va njenih granica. Mi znamo šta je „Merhamet“ sve uradio. „Merhamet“ je van granica BiH svojim akcijama, kroz gradnju škola i pomaganja unesrećenim, dao posebnu dimenziju državi BiH i našem narodu – kazao je, između ostalog, Mušić.

Savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i bivši ambasador BiH u Pakistanu i Turskoj Damir Džanko istakao je da „Merhamet“ radi velike poslove u BiH i inozemstvu. Dodao je da bi svi u BiH trebali davati podršku „Merhametu“ i pridavati mu dužnu pažnju jer, kako je kazao, „Merhamet“ često radi poslove koje bi trebala raditi država BiH.

  

Prof. dr. Faris Gavrankapetanović je istakao da je „jako bitno ono što radimo u manjem bh. entitetu“ te dodao da mu je posebno drago što „Merhamet“ brine o Bošnjacima, povratnicima u manji bh. entitet.

Adil Kulenović je naglasio da je „Merhamet“ učinio sve da skine oreol zatvorenosti i da se otvori za druge u BiH i u svijetu. Kulenović, kako je kazao, to smatra veoma značajnim.

Iftarsku trpezu pripremila je vrijedna ekipa kuhara u uposlenika Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla, na čelu sa direktoricom Mensurom Husanović.

Iftaru su prisustvovali i članovi Upravnog odbora „Merhameta“ i direktori regionalnih odbora zajedno sa uposlenicima.

  

  

 

Go to top