„MERHAMET“ U TEŠNJU U NOVIM PROSTORIJAMA, ISMIRA HODŽIĆ NOVI SEKRETAR

Osnovni odbor „Merhameta“ Tešanj dobio je novu kancelariju u centru grada, a za sekretara tešanjskog „Merhameta“ postavljena je Ismira Hodžić. Osnovni odbor „Merhameta“ Tešanj, koji djeluje u okviru Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj, već je počeo sa aktivnostima i u toku prošle sedmice su podijeljeni prehrambeni paketi.

- „Merhamet“ se trudi da bude produžena ruka privrednicima i građanima koji svoje novčane i robne priloge žele donirati najugroženijima - kazala je Sanela Omerović, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj. 
Naredna aktivnost „Merhameta“ u Tešnju je, kako je kazala, izlazak na teren i obilazak ruralnih područja sa naglaskom na osobe starije od 65 godina koje nemaju svoju porodicu ili skrbnike te pokušaj da se njima pomogne na najbolji način. Uz ovu aktivnost, bliži se i mjesec Ramazan koji će nositi svoje aktivnosti kao i projekat podjele školskog pribora za djecu u stanju socijalne potrebe.

Nove prostorije Osnovnog odbora „Merhameta“ Tešanj, simboličnim presijecanjem vrpce, otvorio je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić.

- O stalnom dobročinstvu koje je prisutno kod Bošnjaka govori 105 godina historije „Merhameta“. A „Merhamet“ je tu zbog ne zbog sebe ili zbog svojih uposlenika, već zbog onih kojima je pomoć potrebna - kazao je Šahić.

Svi građani i privredni subjekti svoje donacije u novcu mogu uplatiti na žiro-račun:1603010000107206.
Svoje robne donacije mogu donijeti u kancelariju „Merhameta“ u Tešnju, na adresi Titova 41.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 032 650 090 ili na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

  

Go to top