PAKETIĆI ZA 430 DJECE KORISNIKA NARODNE KUHINJE „IMARET“

Regionalni odbor  „Merhamet“ Tuzla i ove godine je organizirao akciju nabavke i podjele novogodišnjih paketića za djecu korisnike Narodne kuhinje „Imaret“, pod nazivom  „Pružimo osmjeh mališanima“. Na poziv „Merhameta“ odazvale su se brojne firme sa područja Tuzlanskog kantona i donirale sredstva ili su same kupile paketiće za mališane iz socijalno ugroženih porodica.

Ukupno je podijeljeno 430 paketića, djeci iz porodica koje primaju dnevne tople obroke u „Merhametovoj“ kuhinji u Tuzli i drugim punktovima na području Tuzlanskog kantona.

Oko 70 poklona uručeno je najmlađim korisnicima koji žive u izbjegličkom naselju Mihatovići. Obradovani su i mališani iz porodica stradalnika od poplava, djeca  s posebnim potrebama, povratnicima...

 - Ova djeca dolaze iz porodica koje žive na rubu socijalne egzistencije, skoro isključivo se hrane u Narodnoj kuhinji „Imaret“, a slatkiši, igračke i druge sitnice za njih su, uglavnom, nedostižni. Akcijom im pokušavamo pomoći da u prazničnim danima i oni osjete radost kao većina njihovih vršnjaka - kazala je Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla.

Iz tuzlanskog „Merhameta“ zahvaljuju svima koji su svojim prilozima dali doprinos da se ova akcija uspješno realizira.  

  

Go to top