REGIONALNI ODBOR „MERHAMETA“ SARAJEVO PRIPREMIO ČAJ ZA OKO 3.000 POSJETILACA

Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo dao je svoj doprinos u obilježavanju 40. godišnjice Općine Novi Grad Sarajevo. Naime, u nedelju 16. decembra, povodom Dana Općine Novi Grad Sarajevo, u Centru „Safet Zajko“, priređeno je druženje sa građanima uz prigodan kulturno-zabavni program. Tako su mnogobrojni građani iskoristili priliku da zajedno proslave rođendan najmnogoljudnije općine u BiH, četiri decenije razvoja, uspjeha, odbrane i ponosa.

Oko tri hiljade posjetitelja bilo je počašćeno sa tri vrste čajeva koje je pripremio Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo i na taj način svoj doprinos u obilježavanju ovog značajnog jubileja Općine Novi Grad Sarajevo.

 

Ni ovoga puta nije izostala zahvalnost građana i načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića za ovakvu gestu „Merhameta“.

Manifestacija je upotpunjena nastupom kulturno-umjetničkih društava, a prisutni su imali priliku uživati u igrama iz Srednje Bosne, u izvedbi KUD-a „Daire“, zatim romskim igrama koje su izveli članovi KUD-a „Gajret“, kao i teslićkim igrama KUD-a „Bulbul“.

Go to top