AHMET MEHMEDOVIĆ IZ SREBRENICE DONIRAO TONU KROMPIRA ZA NARODNU KUHINJU U TUZLI

Ahmet Mehmedović, povratnik u Srebrenicu, jedan je u nizu pojedinaca koji svojim prilozima podržavaju rad Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli. Mehmedović se posljednjih godina, zajedno sa ostalim članovima svog domaćinstva, bavi uzgojem krompira prvenstveno za potrebe novootvorene fabrike za proizvodnju čipsa u tom mjestu. Mehmedovići na svom imanju ostvaruju veoma dobre prinose, a višak ovogodišnjeg roda odlučili su da doniraju u humanitarne svrhe. Za „Merhametovu“ Narodnu kuhinju „Imaret“ su odvojili 1.000 kilograma krompira koji su lično dopremili u Tuzlu.

- Ovo je pokazatelj da humanost naših ljudi nema granice, jer znamo svi da se povratnici u RS sami bore da prežive, a ova porodica je našla način da pomogne i drugim socijalno ugroženim osobama - ističe Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla.

Donacija je izuzetno značajna jer je krompir jedna od glavnih namirnica u pripremi više od 2.500 obroka koji se svakodnevno distribuiraju korisnicima  Narodne kuhinje „Imaret“ širom Tuzlanskog kantona.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey