„MERHAMET“ UGOSTIO POLAZNIKE MEKTEBA I ŠKOLE KUR'ANA ČASNOG IZ TUTINA

Polaznici mekteba u Školi Kur'ana Časnog iz Tutina posjetili su sjedište HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu, gdje ih je ugostio predsjednik Hajrudin Šahić. Učenike iz Tutine predvodili su predsjednica „Merhameta“ Sandžaka Edina Gegić i imam Nove džamije Aldin ef. Hot. Posjeta polaznika Škole Kur'ana Časnog inicirana je ljetos kada su predstavnici HO „Merhamet“ MDD i „Merhameta“ Njemačke posjetili Tutin i podijelili bajramske paketiće djeci u tom gradu u Sandžaku.

Predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić poželio je dobrodošlicu učenicima iz Tutina.  

- „Merhamet“ je naša i vaša kuća i kuća svih Bošnjaka, ma gdje oni bili. Želim da budete dobri insani, dobri Bošnjaci i vjernici, da razvijate osjećaj solidarnosti, što je i jedna od temeljnih misija „Merhameta“ - kazao je Šahić.  

On je istakao da „Merhamet“ u Sandžaku ima značajnu ulogu te je poručio da će ova humanitarna organizacija nastaviti saradnju sa Školom Kur'ana u Tutinu.

Učenici iz Tutina su potom posjetili Travnik, gdje im je domaćin bio direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik Kenan Vrbanjac i gdje im je priređen zanimljiv program.

  

Go to top