MALIŠANI IZ „DJEČIJEG KUTKA“ POMOGLI „MERHAMETOVU“ NARODNU KUHINJU „IMARET“

Mališani iz Tuzle, učesnici nedavno uspostavljenog specijaliziranog programa pod nazivom „Dječiji kutak“, koji podrazumijeva rad sa djecom, obilježili su „Dan humanitarnih akcija“ s ciljem pomoći „Merhametovoj“ Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli. Polaznici su tom prilikom napravili crteže, čestitke i druge rukotvorine sa svojim porukama, koje su prodali, a od dobijenog novca kupljeno je 38 kilograma graha za potrebe Narodne kuhinje „Imaret“.

Mališanima iz „Dječijeg kutka“ i njihovoj vaspitačici Sandri Bešlagić zahvalila se direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensura Husanović, koja ih je pozvala da posjete Narodnu kuhinju i upoznaju se sa načinom pripreme i distribucije obroka za oko 2.400 korisnika širom Tuzlanskog kantona.

„Dječiji kutak“, sa cjelodnevnim i poludnevnim programom za djecu u Tuzli, organizira predavanja i za roditelje na temu „NTC sistem učenja“. Riječ je o specijaliziranom programu koji pomaže da dijete dostigne svoje biološke potencijale, a jedan od ciljeva je i  razvijanje osjećaja solidarnosti kod najmlađih prema osobama koje su u stanju socijalne potrebe.

    

Go to top Sam Steel Authentic Jersey