U NOVOM ČETVOROGODIŠNJEM MANDATU JAČANJE HO „MERHAMET“ MDD

Konstituirajuća sjednica Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda Časti HO „Merhamet“ MDD održana je u četvrtak, 5 oktobra, u Vukeljićima, Općina Busovača. Novoizabranim i starim članovima organa HO „Merhamet“ MDD podijeljene su potvrde o njihovom izboru na Izještajno-izbornoj skupštini Društva, koja je održana 21. septembra u Zavidovićima.

Na konstituirajućoj sjednici u Vukeljićima prisustvovali su i direktori svih regionalnih odbora HO „Merhamet“ MDD.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić zahvalio se svim izabranim članovima Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti i izrazio nadu da će novi saziv svih organa društva u narednom četvorogodišnjem mandatu uspješno raditi, unijeti svježinu i nove ideje u radu „Merhameta“, na dobrobit Društva, ali i onih zbog kojih „Merhamet“ postoji, socijalno ugroženih kategorija građana Bosne i Hercegovine.

  

 

Šahić je govorio i o planovima „Merhameta“ u narednom periodu, a prisutne je upoznao i sa doprinosom „Merhameta“ u organiniziranju Svečane akademije povodom Dana Bošnjaka, koja je održana 28. septembra u sarajevskoj Vjećnici.

- Osim „Merhameta“, organizatori Svečane akademija bili su i Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca i BZK „Preporod“. Dakle, u pitanju su tri temeljne bošnjačke organizacije koje su bile organizatori i Bošnjačkog sabora, održanog 28. septembra 1993. godine, kada su bosanski muslimani vratili svoje historijsko ime Bošnjaci i svoj bosanski jezik. Ovo je bio veoma važan događaj za „Merhamet“ - kazao je Šahić.

    

Na konstituirajućoj sjednici u Vukeljićima, za potpredsjednike HO „Merhamet“ MDD izabrani su prof. dr Šahzija Đonlagić-Dreca i prof. dr. Ćazim Hadžimejlić, koji su, takođe, poželjeli novom sazivu da budu uspješni u novom četvorogodišnjem mandatu. Prisutne je pozdravio i zamjenik predsjednika HO „Merhamet“ MDD Timur Numić.  

Profesor Ćazim Hadžimejlić, koji je bio domaćin, priuštio je učenicima konstituirajuće sjednice trenutke za pamćenje. Naime, gosti su posjetili Polikliniku „Hadžimejlić“, biblioteku koja broji 11.000 značajnih naslova, potom Tekiju šejha Husei babe Hadžimejlića i porodični muzej šejh Musa hafiz Ćazima Hadžimejlića, koji posjeduje veoma bogatu zbirku starih rukopisa i knjiga, nošnji, raznog posuđa ovog kraja.

    

    

   

Go to top