HAJRUDINU ŠAHIĆU JOŠ JEDAN MANDAT, TIMUR NUMIĆ ZAMJENIK PREDSJEDNIKA

Izvještajno-izborna Skupština HO „Merhamet“ MDD održana je 21. septembra, u sali Doma kulture u Zavidovićima. Za predsjednika Društva većinom glasova je ponovo povjerenje ukazano dosadašnjem predsjedniku doc. dr. sc Hajrudinu Šahiću, a za novog zamjenika predsjednika je izabran dosadašnji član Upravnog odbora “Merhameta” Timu Numić.

I dosadašnjem predsjedniku Skupštine HO “Merhamet” MDD Munibu Bujaku povjeren je još jedan mandat, a za zamjenika predsjednika Skupštine izabran je Kenan Vrbanjac.

 


Hajrudin Šahić, Timu Numić, Munib Bujak i Kenan Vrbanjac

Delegati su tajnim glasanjem izabrali i Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti HO “Merhamet” MDD.

Osim dosadašnjih članova: prof. dr. Šahzije Đonlagić-Dreca, prof. dr. Ćazima Hadžimejlića, dr. Abdul-Kerima Fazlića, Sulejmana Salićai Timura Numića (istovremeno i zamjernik predsjednika HO “Merhamet” MDD), u Upravni odbor su izabrani i Mansur Bektić, Harun Lozo, Sulejman Sarajlić, Jusuf Zahiragić i Muahrem Zejnulahu, nekadašnji ambasador Bosne i Hercegovine u Albaniji i otrpravnik poslova Ambasade Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori.

Delegati su tajnim glasanjem izabrali i članove Nadzornog odbora Dženana Aganovića, Dževada Šašića i Mirsada Hasanića, kao i članove Suda časti Ismeta Čengića, Mensura Omerspahića i Bećira Obarčanina.

Predsjednik “Merhameta” zahvalio se delegatima Izbještajno-izborne Skupštine i čestitao svim izabranim članovima organa “Merhameta”. Šahić je kazao da je 2017. jedna od najsupješnijih godina za “Merhamet”, te da je već sa 9. mjesecom ostvaren plan rada i poslovanja HO “Merhamet” MDD za 2017. godinu.

Prethodno su delegate usvojili Pravilnik o radu Skupštine HO “Merhamet” MDD, Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja HO “Merhamet” MDD za 2016. godinu revizorske kuće “Revik”, potom Izvještaj o radu i poslovanju HO “Merhamet” MDD za 2016. godinu, Izvještaj o radu Suda časti za 2016. godinu, Plan rada i poslovanja HO “Merhamet” MDD za 2017. godinu.

Novoizabrani Nadzorni odbor je zadužen da, do kraja ove godine, napravi analizu i izvještaj o radu Nadzonog odbora za 2016. Godinu, s obzirom da je sticajem okolnosti i zbog tehničkih razloga to nije uspio učiniti dosadašnji Nadzorni odbor. Novi saziv Nadzornog odbora je, takođe, zadužen da taj izvještaj podnese novoizabranom Upravnom odboru, a kasnije i Skupštini HO “Merhamet” MDD.

PREDLOŽENO OSNIVANJE FONDA SLODIRANOSTI “MERHAMETA”

Sekretar Osnovnog odbora “Merhameta” Zavidovići Semiz Bajramović predložio je osnivanje “Merhametovog” Fonda solidarnosti, u koji bi svi uposlenici ove humanitarne organizacije izdvajali mjesečno po jedan posto od svoje plaće. Ova inicijativa je naišla na odobravanje delegata, a predsjednik Skupštine HO “Merhamet” MDD Munib Bujak je predložio da se zaduži novi saziv Upravnog odbora da definiše tehničke detalje za pokretanje i funkcioniranje takvog fonda.

   

   

   

 

 

Go to top