„MERHAMET“ I „CRVENI POLUMJESEC“ PODIJELILI  40 TONA MESA ZA 8.000 SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ i njegova partnerska organizacija „Crveni polumjesec“ Turske obezbijedili su 40.000 kilograma kubanskog mesa koje je podijeljeno tokom Kurban-bajrama. Tako je više od 8.000 socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine dobilo pakete od po pet kilograma kurbanskog mesa.

Članovi Upravnog odbora „Crvenog polumjeseca“ Turske posjetili su tokom Kurban-bajrama „Merhametovu“ Narodnu kuhinju Imaret u Sarajevu gdje su ih ugostili predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Munib Bujak. Hajrudin Šahić je istakao da „Merhamet“ ima izuzetnu saradnju sa „Crvenim polumjesecom“ te izrazio želju da se ta saradnja još više pospješi na dobrobit onih kojima je pomoć potrebna.

Predstavnici „Crvenog polumjeseca su pozdravili još jednu zajedničku akciju „“Merhameta“ i „Crvenog polumjeseca“ i naglasili da je „Merhamet“ dobar i veoma pouzdan partner „Crvenog polumjeseca“ te da ova turska humanitarna organizacija ima veliki respekt prema „Merhametu“.

Tom prilikom, predstavnici „Crvenog polumjeseca“ i „Merhameta“ posjetili su deset socijalno ugroženih porodica u Kantonu Sarajevo i uručili im kurbansko meso.

   

LINKOVI:

http://avaz.ba/vijesti/bih/297985/cetrdeset-tona-mesa-za-8-000-socijalno-ugrozenih-porodica

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=38503

http://www.fena.ba/article/967079/cetrdeset-tona-mesa-za-8000-socijalno-ugrozenih-porodica

Go to top