PODIJELJENO KURBANSKO MESO I BAJRAMSKI PAKETI SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA I UDRUŽENJIMA

Narodna kuhnja Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj dobila je od donatora sa područja Doboja, Doboj Juga, Tešnja, Žepča, Zavidovića i Maglaja 13.486 kilograma kurbanskog mesa.

Povodom Kurban-bajrama, Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj podijelio je 2.210 kilograma kurbanskog mesa za 200 članova Udruženja civilnih žrtava rata Maglaj, povratnicima u MZ Kamenica (općina Teslić), korisnicima „Merhametove“ Narodne kuhinje u Maglaju, članovima Udruženja slijepih Tešanj i penzionerima sa minimalnim primanjima na području Maglaja i Tešnja.

Istovremeno je Osnovni odbor „Merhameta“ Zavidovići podijelio je 1.220 kilograma kurbanskog mesa Udruženju oboljelih od PTSP-a, članovima Udruženja civilnih zrtava rata, korisnicima Narodne kuhinje u Zavidovićima, porodicama poginulih i penzionerima sa minimalnim primanjima na području općine Zavidovići.

U podjeli bajramskih paketa, Regionalnom odboru „Merhameta“ Maglaj pomogli su učenici Mješovite srednje škole frizerske struke i njihova nastavnica Jasmina Lošić. Direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj zahvalila se učenicima, nastavnici Lošić i direktore Mješovite srednje škole Maglaj Erminu Tankoviću na dragocjenoj pomoći.   

- Zahvaljujemo se fizičkim licima sa područja Doboja, Doboj Juga, Tešnja, Žepča, Zavidovića i Maglaju na donaciji kurbanskog mesa za potrebe Narodne kuhinje u Maglaju i Zavidovićima - kazala je Sanela Omerović.

UDRUŽENJE ŽENA „CICMANKA“ PRIPREMILO TRADICIONALNA BOSANSKA JELA I KOLAČE

Članice Udruženja žena „Cicmanka“ iz Novog Šehera pripremile su tradicionalna bosanska jela i kolače povodom Kurban-bajrama za korisnike „Merhametove“ Narodne kuhinje u Maglaju. Osim toga, 34 članice ovog udruženja izvršile uplatile su godišnju članarinu „Merhametu“

- Zahvaljujemo se na lijepom gestu Udruženju žena „Cicmanka“ koje je ka Kurban-bajram obradovalo korisnike naše kuhinje. Zahvaljujemo se na donacijama i firmama „Dukat“ iz Tešnja i „Bio Šamp“ iz Šija, donatorima Edinu i Mireli Šahinović, Ramili i Ervini Salatović, Merimi Hrnjić i Suadi Rešidović, Benjaminu Smajlagiću, Fikretu Husiću i Nazifu Huskiću.

   

Go to top