„MERHAMET“ I „CRVENI POLUMJESEC“ PODIJELIT ĆE 40 TONA MESA ZA VIŠE OD 8.000 SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ i njegova partnerska organizacija „Crveni polumjesec“ Turske obezbezbijedili su 40.000 kilograma kubanskog mesa koje će biti podijeljeno tokom Kurban-bajrama. Više od 8.000 socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine dobit će pakete od po pet kilograma kurbanskog mesa.

Predstavnik „Crvenog polumjeseca“ Turske Salih Sagir i njegov saradnik posjetili su sjedište HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu, gdje ih je primio predsjednik Hajrudin Šahić.

Sagir se zahvalio predsjedniku „Merhametu“ i predsjedniku Šahiću na izuzetnoj saradnji sa „Crvenim polumjesecom“ Turske.

- „Merhamet“ je dobar i veoma pouzdan partner „Crvenog polumjeseca“ i ljudi u „Crvenom polumjesecu“ i u Turskoj imaju veliki respekt prema „Merhametu“. Zahvaljujemo se na još jednoj uspješnoj zajedničkoj humanitarnoj akciji - kazao je Sagir.

Hajrudin Šahić je, takođe, istakao da „Merhamet“ ima izuzetnu saradnju sa „Crvenim polumjesecom“ te izrazio želju da se ta saradnja još više pospješi na dobrobit onih kojima je pomoć potrebna.     

Go to top Sam Steel Authentic Jersey