EMINU DURIĆU IZ VOZUĆE OBEZBIJEĐEN KROV NAD GLAVOM

Osnovni odbor „Merhameta“ Zavidovići, u saradnji sa donatorima, obezbijedio je krov nad glavom Eminu Duriću iz MZ Vozuća. Riječ je o kontejneru u kojem će Durić konačno imati normalne uslove za život. Vrijednost projekta iznosio je 7000 KM.

Uručenju kontejnera Eminu Duriću prisustvovali su predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić, sekretar Osnovnog odbora „Merhameta“ Zavidovići Semiz Bajramović i donatori koji su pomogli da ova „Merhametova“ humana akcija u potpunosti uspije.

- Prilikom obilaska socijalno ugroženih osoba tokom podjele prehrambenih paketa, saznali smo za slučaj Emina Durića - Šilje. Bili smo potreseni njegovim stanjem, pa smo odlučili da nešto poduzmemo. Obzirom da mi imamo dobrih ljudi koji pomažu rad „Merhameta“ obratio sam se za pomoć Nisvetu Zambakoviću, odnosno firma „BN Step“ koji je uručio konstrukciju kontejnera. Napravili smo projekat opremanja kontejnera sa projektantom Fikretom Omerčević – kaže Semiz Bajramović.

    

Prema njegovim riječima, ovaj projekat pomogli su dobri ljudi: Fahir, Aida, Elmir i Dženita Ćosić, Naila Ćehajić, Smajo Bukvić, Zijad Mrkonjić, Muhamed Bašić, Nihad Mujanović, Huso Garankić, familija Keserović, Semedin Bajramović.

- Ove aktivnosti rađene su u koordinaciji sa predsjednikom HO „Merhamet“ MDD Hajrudinom Šahićem koji je našoj inicijativi dao punu podršku. S našom akcijom upoznat je i načelnik Hašim Mujanović koji je bio obradovan gestom „Merhameta“. Na prostoru MZ Vozuća uključeni su bili i predsjednik MZ Ismet Imamović, član savjeta Samir Ručić, kao i imam Samir Husić – kazao je Bajramović.

Go to top