„MERHAMET“ DAO DOPRINOS U PRIPREMI IFTARA

KONJEVIĆ POLJE, 22. juni - U Konjević-Polju je održan iftar na kojem je bilo više od 7.000 postača iz svih krajeva BiH. Na iftaru je, osim povratnika iz Republike Srpske,  velikog broja političkih zvaničnika, uglednih sportista i kulturnih radnika iz cijele BiH, prisustvovao i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić. Inače, „Merhamet“ je dao svoj doprinos u pripremi iftara u Konjević-Polju.

Iftaru je, između ostalih, prisustvovao reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, koji je održao vrlo nadahnut govor, kao i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Prisutni nisu krili radost zbog dolaska Vedada Ibiševića, našeg nogometnog reprezentativca iz njemačke Herthe, koji se na iftaru u Konjević-Polje pojavio sa svojim ocem. Sa Ibiševićem je razgovarao predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šhić koji je našeg reprezentativca zamolio da bude promotor „Merhametovih“ humanitarnih akcija u Bosni i Hercegovini i van njenih granica.  

Organizator iftara bilo je Udruženje Podrinjaca, a velike zasluge za kompletnu organizaciju pripadaju Azmiru Husiću, bivšem predsjedniku Fudbalskog kluba Sloboda, i dr. Elmiru Jahiću, kao i mnogim donatorima koji su materijalno pomogli organizaciju ovog iftara.

Nakon što su klanjani akšam-namaz i teravih-namaz, upriličen je i prigodan kulturno-vjerski program.

Go to top