RADOST IFTARA PODIJELJENA SA POSTAČIMA U SREBRENICI I BRATUNCU

Regionalni odbor “Merhameta” Tuzla, u saradnji sa “Merhametovom” partnerskom organizacijom “Helipng Hand”, organizirao je zajednički iftar za 100 postača u Srebrenici. Iftari su pripremljeni u Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli i u specijalnim posudama dopremljeni u Srebrenicu.

Tako je “Merhamet” i ovog Ramazana podijelio radost iftara sa srebreničkim Bošnjacima, a ako je kazala direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Tuzla Mensura Husanović, “Merhamet” nikada neće zaboraviti Srebreničane.

Regionalni odbor “Merhameta” Tuzla organizirao je, između ostalog, iftar i u Bratuncu, u naselju Voljavica, zajedno Nezirom Alićem, njegovom suprugom Amirom i majkom Mejrom. Ova porodica koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama omogućila je pripremanje 120 iftara za postače u Bratuncu, koji su pripremljeni u Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli.

 

“OVAKO” DONIRAO PILETINU, TUZLANSKA PIVARA SOKOVE

Stalni donator “Merhameta”, Mesna industrija “OVAKO” donirala Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli svoje proizvode. Ova vrijedna donacija se sastojala od 791 kilogram piletine, 1.104 pakovanja parizera, 5.520 komada pašteta i 2.160 komada ragua.

Istovremeno je Tuzlanska pivara donirala kuhinji “Imaret” 720 komada soka, u pakovanjima  od 0,33 litra.

 

Go to top Sam Steel Authentic Jersey