HURIJA KALIĆ IZ BRČKOG URUČILA DONACIJU VRIJEDNU VIŠE OD 20.000 KM

Nesvakidašnji primjer humanosti i solidarnosti sa korisnicima Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli pokazala je porodica Brčanke Hurije Kalić, koja je kupila i donirala prehrambene namirnice ukupne vrijednosti 20.123 KM. Ova brčanska porodica je Regionalnom odboru „Merhameta“ Tuzla uručila donaciju od 27,5 tona brašna, vrijednu 15.125 KM i još 1.190 kilograma pilećeg mesa, za šta su Kalići izdvojili 4.998 konvertibilnih maraka.

- “Merhamet” u Tuzli svakodnevno, posebno u predramazanskim i ramazanskim danima, dobija vrijedne donacije od firmi i institucija za našu Narodnu kuhinju “Imaret”, ali se rijetko dešava da neko odjednom izdvoji toliki iznos. Zato se iskreno zahvaljujemo porodici Kalić na ovom velikodušnom dobročinstvu. Donirano brašno i piletina će nas značajno vrijeme lišiti briga o tome hoćemo li imati hljeba za naše korisnike, a obroci koje pripremamo bit će kvalitetniji i bogatiji - ističu u Regionalnom odboru „Merhameta“ Tuzla.

Pomoć „Merhametovoj“ narodnoj kuhinji u Tuzli stiže i od pravni lica iz Tuzlanskog kantonu i sire, od onih koji, u mubarek mjesecu, žele iskazati svoju solidarnost sa socijalno ugroženim građanima.

U mjesecu kada se solidarnost sa gladnima i nemoćnima preporučuje, osoblje Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli i zaposlenici Regionalnog odbora „ Merhameta” Tuzla svakodnevno svjedoče i dolascima građana koji pomažu na različite načine.

Inače, tokom ramazana se, uz redovnih oko 2.000 toplih obroka, korisnicima Narodne kuhinje svakodnevno pripremi i podijeli po 100 iftara postačima iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Go to top