PAKETI ZA KORISNIKE „MERHAMETOVE“ NARODNE KUHINJE U MAGLAJU

Predstavnik organizacije „Most za Bosnu“ iz Njemačke Ramiz Kadrić posjetio je Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj. Ova organizacija je za korisnike „Merhametove“ Narodne kuhinje obezbijedila vrijednu donaciju.

Tako je korisnicima Narodne kuhinje, u okviru ramazanskih aktivnosti, izvršena podjela paketa hrane i sredstava za higijenu za 62 porodice, čija je vrijdenost iznosila 3642 KM. Narodnoj kuhinji donirana je mašina za mljevenje mesa, u vrijednosti od 200 KM, kao i  namirnice za potrebe Narodne kuhinje, u vrijednosti 990 KM.

U znak zahvalnosti, Regionalni odbor „Merhamet“ Maglaj je organizirao iftar u prostorijama Narodne kuhinje za donatore i korisnike. Na iftaru su bili i načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić i predstavnik organizacije „Most za Bosnu“ Ramiz Kadrić koji je tom prilikom obećao nastavak saradnje sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Maglaj i najavio mogućnost nabavke opreme za kuhinju.

- Zahvaljujemo se učenicima Mješovite srednje škole Maglaj i nastavnici Jasmini Lošić koji su pomogli u pripremi iftara - kaže direktorica Regionalnog odbora "Merhameta" Maglaj Sanela Omerović.

Upriličen je i sastanak u prostorijama Općine Maglaj, gdje su s načelnikom Mahmutagićem razgovarali Ramiz Kadrić i direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj. Razgovarano je o o budućoj saradnji, kao i akciji pomoći socijalno ugroženim porodicama kroz nabavku lijekova, zatim akciji prikupljanja pomoći za djecu sa posebnim potrebama. Razgovarano je i o nabavci opreme za „Merhametovu“ Narodnu kuhinju i od drugim humanitarnim akcijama.

Inače, Ramiz Kadrić je humanitarac od 1994. godine i prijatelj Maglaja. Bio je prisutan u ovom gradu i za vrijeme poplava 2014. godine kada je iz Njemačke dopremio pomoć poplavljenom stanovništvu ovog područja.

Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj primio je donacije za svoju Narodnu kuhinju, za pripremu iftara, od sljedećih donatora: Mesne industrije „Madi“ Tešanj, Slastičarne „Carigrad“ Maglaj, Pekare „Mimo“ Maglaj, zatim od hadžije Mustafe Topčića iz Kosove te od Šaćire i Kadrije Bradarića.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey