POVRATNIČKOJ PORODICI U SKOČIĆU KOD ZVORNIKA DONIRAN LAMINAT

Predstavnici Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla posjetili su povratničko naselje Skočić u zvorničkoj općini, mjesto koje se nalazi na samoj granici sa Srbijom. U Skočiću trenutno živi 15  porodica, sa  blizu 50 članova, među kojima je i petero školske djece.

I nakon 15 godina od ponovnog dolaska na svoje ognjište, povratnici u Skočiću žive u veoma teškim uvjetima. Među njima je i Mirsad Krasnić u čijem domaćinstvu, uz suprugu i bolesnog četverogodišnjeg sina Edina, žive i Mirsadovi roditelji i brat Mirza, koji je bivši logoraš.

Direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensura Husanović, tokom posjete Skočiću, porodici Krasnić je uručila vrijednu donaciju, a riječ je o 50 kvadrata laminata i paketu sa osnovnim životnim namirnicama. Donirani laminat će Mirsadu i njegovim ukućanima dobro doći da privedu kraju višegodišnju obnovu njihovog doma u Skočiću, započetu prije petnaestak godina,  nakon povratka u zavičaj.

- Neizmjerno smo zahvalni „Merhametu“. Ovo nije njihova prva posjeta nama u Skočiću. Kad se god osjetimo zaboravljenim i ostavljenim oni nas podsjete da još ima dobrih ljudi i organizacija – kazao je Mirsad Krasnić.

Go to top