SUJELMAN UGLJANIN I RASIM LJAJIĆ PRUŽILI PODRŠKU „MERHAMETU“

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić prisustvo je svečanom obilježavanju Dana bošnjačke nacionalne zastave, Pazaru koje je održano ispred glavnog ureda Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru. Šahić se, tokom boravka u Novom Pazaru, susreo sa predsjednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejmanom Ugljaninom.

Razgovarano je o saradnji Bošnjačkog nacionalnog vijeća i „Merhameta“, o realizaciji određenih zajedničkih projekata u Novom Pazaru u toku mjeseca ramazana, kao i ostalih projekata koji imaju za cilj pružanje pomoći osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, a koje „Merhamet“ pomaže u granicama svojih mogućnosti.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo zbog buduće saradnje. Ugljanin je obećao da će pomoći „Merhametu“ u realizaciji njegovih projekata i istakao je važnu ulogu i značaj „Merhameta“ u Sandažku. Zahvalio je Šahiću na brizi prema Bošnjacima u Sandžaku.

Predsjednik Šahić boravio je nakon toga u Beogradu, gdje je razgovarao sa ministrom o Vladi Srbije Rasimom Ljajićem. Šahić je upoznao Ljajića sa aktivnostima i projektima „Merhameta“, kao i o „Merhametovim“ humanitarnim akcijama u Srbiji čiji je cilj pomoć izbjeglicama iz Sirije i drugih zemalja u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji.

Ministar Ljaljić je izrazio poštovanje prema „Merhametu“ i njegovoj misiji i sikazao punu podršku ovoj humanitarnoj organizaciji. On je istakao da će se zauzeti da“Merhamet“ i u Sandžaku dobije status kakav zaslužuje, zbog njegovog značaja i veoma važnih aktivnosti u pomaganju socijalno ugroženim građanima.

  

Go to top