FONDACIJA „JUNUZOVIĆ“ DONIRALA STOLOVE I STOLICE NARODNOJ KUHINJI „IMARET“

Korisnici „Merhametove“ Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli, koji  svoje obroke primaju neposredno u objektu te kuhinje, ubuduće će imati puno bolje uvjete za ishranu. Naime, Fondacija „Junuzović“, sa sjedištem u Lukavcu, u okviru svoji aktivnosti  osigurala je tri trpezarijska stola i 130 visokokvalitetnih tapaciranih stolica i donirala ih Regionalnom odboru „Merhameta“ Tuzla za potrebe Narodne kuhinje „Imaret“.

- U proteklom periodu izvršili smo značajnu adaptaciju unutrašnjosti objekta u kojem  distribuiramo hranu za naše korisnike. Sanirali smo mokre čvorove, okrečili prostorije, a trpezarijski inventar koji smo dobili će još više poboljšati uslove i uljapšati ambijent u našoj kuhinji - kazala je Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora  „Merhameta“ Tuzla.

Prilikom dodjele vrijedne donacije, istaknuta je obostrana želja za nastavkom saradnje između Regionalnog odbora  „Merhameta“ Tuzla i Fondacije „Junuzović“ na budućim projektima.

„PERUTINA PTUJ“ DONIRALA HRENOVKE

Kompanija “Perutnina Ptuj”, koja redovno pomaže rad “Merhametove” kuhinje, donirala je Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli 1.880 pakovanja vakumiranih hrenovki od po 130 grama, što ukupno iznosi 244 kilograma ovog proizvoda kompanije “Perutnina Ptuj”. Vrijednost ove same donacije iznosila je oko 1.300 KM.

Go to top