DIREKTOR TIKA-e ALIMCI RAZGOVARAO SA DELEGACIJOM „MERHAMETA“

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahi? i ?lan Upravnog odbora ove humanitarne organizacije Timur Numi? posjetili su Tursku razvojnu agenciju TIKA – Ured za Bosnu i Hercegovinu gdje su razgovarali sa novim direktorom Omerom Farukom Alimcijem.

Šahi? i Numi? su informirali direktora Alimcija o odluci Upravnog odbora „Merhameta“ da se nagrada ove humanitarne agencije dodijeli generalnom direktoru TIKA-e Serdaru Camu.  Ovo priznanje, prema odluci Upravnog odbora, dodijeljeno je i direktoru AFAD-a Dr. Fuatu Oktayu.

Šahi? je na sastanku sa direktorom Alimcijem naglasio da „Merhamet“ ima izuzetnu saradnju sa agencijom TIKA i sa svim dosadadašnjim direktorima Ureda TIKA-e u Bosni i Hercegovini.

- Želimo da se ta saradnja nastavi i unaprijedi i da radimo na novim zajedni?kim projektima - kazao je Šahi?.    

Timur Numi? je istakao da je TIKA „Merhametov“ strateški  partner.

- Uloga i aktivnosti turske agencije TIKA je od velikog zna?aja za „Merhamet“, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Od kada TIKA djeluje u našoj zemlji spašeni su mnogi zna?ajni, fundamentalni objekti – kazao je Numi?.

Direktor TIKA Omer Faruk Alimci je naglasio da je upoznat s radom i aktivnostima „Merhameta“ u Bosni i Hercegovini, ali i van njenih granica te da je spreman da s „Merhametom“ nastavi dobru saradnju, na dobrobit obije organizacije.   

 Sergei Boikov Womens Jersey
Go to top