U JANUARU I FEBRUARU PODIJELJENO VIŠE OD 53.000 OBROKA

Regionalni odbor “Merhameta” Sarajevo je tokom januara i februara 2017. godine imao brojne aktivnosti. Između ostalog, korisnicima Javne kuhinje “Imaret” podijeljeno je 38.456 toplih obroka i 14.640 suhih obroka.  Pored redovnih obroka, korisnicima su podijeljeni i pakovanja keksa “Tops”, kao i tostni začinjeni hljeb.

- S obzirom na ekonomsku i socijalnu situaciju u Bosni i Hercegevini, u ovoj godini očekujemo porast korisnika naše javne kuhinje. Nadamo se da ćemo uspjeti odgovoriti na potrebe i izazove koji se pred nama - kazao je direktor Rergionalnog odbora “Merhameta” Sarajevo Munib Bujak.

Podjela obroka u Narodnoj kuhinji “Imaret” 

Regionalni odbor “Merhameta” Sarajevo redovno provodi i projekat „Kućna njega“.

- U okviru ovog projekta brojimo 140 korisnika sa područja sarajevskih općina Novi Grad i Centar i trudimo se i u ovoj godini uspješno implementirati ovaj projekat - kaže Bujak.

Korisnicima su u februaru podijeljeni prehrambeni paketi, u vrijednosti od 4.200 KM. Takođe, kupljeni su im i podijljeni lijekovi u iznosu od 497 KM. Svaki korisnik je dobio prehrambeni paket, dok se lijekov korisnicima projekta “Kućna njega” dijele po potrebi i na osnovu bolesti korisnika.

Posjeta korisnicima kućne njege 

I u ovoj godini na projektu će, pored koordinatora i medicinske sestre, raditi i deset volontera.

Projekat „Misli i čini dobro“, kaže Bujak, jedan je od važnih projekata Regionalnog odbora “Merhameta” Sarajevo.

- I u ovoj godini, trudit ćemo se da ne zaboravimo na ugroženu populaciju, odnosno na one građane koji, zbog određenih razloga, ne mogu biti korisnici naše Javne kuhinje “Imaret”. Tako smo u februaru korisnicima u Novom Gradu podijelili 50 prehrambenih paketa, korisnicnima na području Ilidže 30, Ilijaša 15 te na području općine Centar 50 prehrambenih paketa.

Go to top