SRETAN DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime HO „Merhamet“ MDD i u lično ime, upućujem iskrene čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine, sa željom da duh istine i slobode budu najveći stubovi društva, sretnije sadašnjosti i budućnosti.

Upravo na ovaj dan, prije 25 godina, građani ove zemlje odlučno su stali na stranu svoje domovine i na historijskom referendumu jedinstveno potvrdili njenu nezavisnost i opstojnost kao zajednice svih ravnopravnih građana – Bosanaca i Hercegovaca. Zbog toga ovaj datum obilježavamo kao praznik ponosa, solidarnosti i odlučnosti.

Ovo je prilika da se podsjetimo na vrijednosti ovog datuma i na našu obavezu da učinimo sve kako bi one i dalje živjele među nama – svim narodima naše Bosne i Hercegovine, jer samo na taj način možemo generacije koje dolaze učiniti boljim i odgovornijim, te osigurati bolju budućnost.

U duhu tih misli, svim Bosancima i Hercegovcima, posebno uposlenicima, aktivistima, poslovnim partnerima i donatorima „Merhameta“, upućujem srdačnu čestitku povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD

Doc. dr. sc Hajrudin Šahić

Go to top