ZAHVALNOST ANADOLU AGENCY ZA PODRŠKU „MERHAMETU“

Direktor ureda Anadolu Agency za Balkan Hakan Çelik razgovarao je danas u Sarajevu sa predsjednikom HO „Merhamet“ MDD Hajrudinom Šahićem o pospješivanju saradnje Anadolu Agency i ove bosanskohercegovačke humanitarne organizacije.

Direktor Çelik je izrazio je podršku „Merhametu“ i njegovoj misiji dobročinstva i istakao da veoma dobro poznaje aktivnosti „Merhameta“ u Bosni i Hercegovini i u svijetu te da zna koliki je bio njegov doprinos  u opstanku Bosne i Hercegovine i njenih građana tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Çelik je pohvalio najnoviju akciju „Merhameta“ u kojoj je ova humanitarna organizacija, treću godinu zaredom, uputila 130 tona mesa za izbjeglice iz Sirije koje su utočište našle u  Republici Turskoj.

Predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić upoznao je direktora Anadolu Agency sa novim aktivnostima „Merhameta“, među kojima je i novi jedinstveni projekt „Čistoća i zdravlje“ koji se nedavno počeo implemetnirati u Travniku.

- Riječ je o prvom ovakvom projektu na području Bosne i Hercegovine čiji je cilj da se beskućnicima i socijalno ugroženom stanovništvu pruže što bolji uslovi za održavanje higijene. „Merhametov“ projekat „Čistoća i zdravlje“ podrazumijeva besplatne usluge socijalno urgoženim građanima, a riječ je o kupanju, pranju i sušenju odjeće, podjeli novog veša, šišanju, ljekarskim pregledima, odnosno pregledima stomatologa, savjetovanju ginekologa za žene i dnevni boravak uz doručak, čaj, kafu – kazao je Šahić, dodajući da sličan projekt „Merhamet“ planira implementirati i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

Šahić se zahvalio za medijsku podršku koju „Merhametu“ pružaju Anadolu Agency i njen direktor Hakan Çelik.

Go to top