TRISTA MALIŠANA OBRADOVANO NOVOGODIŠNJIM PAKETIĆIMA

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla je tokom decembra realizirao veoma uspješnu akciju pod nazivom „Pružimo osmjeh mališanima“, u kojoj su prikupljena značajna sredstva s ciljem nabavke novogodišnjih paketića za djecu korisnike Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli. Akcija je uspješno okončana i prikupljeno je oko 300 paketića koji su podijeljeni prije novigodišnjih praznika.

Tako su mališani iz Tuzle i okolnih gradova te djeca povratnika u susjedne općine RS obradovani veoma vrijednim poklonima, koje su im uručili predstavnici Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla.

Paketiće su dobila djeca iz porodica koje svakodnevno dobijaju obroke na u Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli, mališani koji žive u izbjegličkom naselju Mihatovići, najmlađi iz drugih općina Tuzlanskog kantona, te polaznici mektebske nastave u povratničkim džematima u Podrinju. Poklone u prostorijama „Imareta“ u Tuzli je uručila direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensura Husanović.

- Veliko je zadovoljstvo biti posrednik između onih koji mogu pomoći i pomoć pružiti onima kojima je pomoć potrebna. Lijepo je vidjeti sva ova razdragana lica mališana iz socijalno ugroženih porodica i makar na ovaj način uljepšati njihovo djetinjstvo - ističe Husanović.

Tokom akcije ponovo je iskazana veoma dobra saradnja Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla sa lokalnim privrednicima.

- Obratili smo se uspješnim firmama na našem području sa zahtjevom da se uključe u ovu akciju i izuzetno smo zadovoljni njihovim odzivom, tako da smo svi zajedno uspjeli pružiti osmijeh mnogim mališanima u ovom kraju - kaže Zijad Dardagan, koordinator ove akcije.

U kampanji prikupljanja sredstava, distribuciji i podjeli paketića učestvovali su i „Merhametovi“ aktivisti i volonteri iz drugih osnovnih odbora s područja Tuzlanskog kantona.

FIRME I POJEDINCI KOJI SU PODRŽALI „MERHAMETOVU“ AKCIJU

Akciju „Pružimo osmijeh mališanima“ pomogli su:

Čadžo prevoz Živinice,

Agro Tim Orahovica-Gračanica,

Obrtnička radnja „Musa“ Tuzla,

ASTAD Autodijelovi Tuzla,

Euro galant Gračanica,

Ortopsihichal Tuzla,

Apoteke OS-Pharm Kalesija,

UR „Marizela“ Živinice,

Optika „Ustavdić“ Gračanica,

Buscherhoff - Plastikal d.o.o. Kalesija,

Sanpro doo Živinice,

Drinkom Tuzla,

Mrkaljević doo Čelić,

Dusa comerc Gračanica,

ZEKERIĆ d.o.o. Tuzla,

Radio „Glas Drine“ Sapna,

Menton-AP d.o.o. Živinice,

E-Plast d.o.o. - Kalesija,

Babilon doo Tuzla,

Kera&Disk d.o.o. Živinice,

Lafat komerc d.o.o. Kalesija,

te pojedinci Mirsad Halilović i Refik Bajrami.

Go to top