„MERHAMET“ ĆE POMOĆI DA SE NANI DŽEMILI IZGRADI NOVI DOM

Nakon što je u lokalnim medijima objavljena i na društvenim mrežama objavljena vijest o 75-godišnjoj nani Džemili Beširović iz kalesijskog naselja Hrvačići, koja se bez hrane i ogrijeva skoro smrzla u svojoj trošnoj kućici, u pomoć su ovoj starici priskočili Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla i Osnovni odbor Kalesija.

Nana Džemila je privremeno smještena u domu komšinice Nermine Alić koja je preuzela brigu o ovoj starici dok se njena kuća ne osposobi za normalno stanovanje.

Predstavnici Regionalnog odbora “Merhameta“ Tuzla i Općinskog odbora Kalesija su nani džemili i porodici kod koje je trenutno zbrinuta kao prvu pomoć uručili paket sa osnovnim životnim namirnicama.

Kako je kazala direktorica Regionalnog odbora “Merhameta“ Tuzla, “Merhamet“ će se uključiti u najavljenu akciju osiguranja trajnog smještaja za ovu ženu.

- Prije nekoliko dana, moja kćerka je pronašla staru Džemilu nepomičnu i gladnu, sa ledenicama na licu i odjeći. Da se nije odmah reagiralo, vjerovatno bi starica umrla, ali sada, zahvaljući pomoći dobrih ljudi koji stalno dolaze i dopremaju pomoć, ima dovoljno hrane, toplo joj je i značajno se oporavila - kaže Nermina Alić, mještanka Hrvačića.

U kući nane Džemile majstori trenutno oblažu unutrašnje zidove i podove, dobila je novi šporet, frižider i najnužniji namještaj. „Merhamet“ će pratiti situaciju i pomagati starici.

Go to top