KOMPANIJA MEGAMIX DOBROČINITELJ U KONTINUITETU

Sarajevska kompanija „Megamix“ d.o.o., jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje i proizvoda za ugostiteljstvo u Bosni i Hercegovini, redovni  je donator Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo.

„Megamix“ je potvrdio svoju društvenu odgovornost i povodom novogodišnjih blagdana i praznika time što je donirao široku lepezu prehrambenih prozivoda te artikala za ličnu i porodičnu higijenu. Vrijednost te donacije iznosila je oko 5.000 KM.

Upravo je iz te donacije Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo upakovao je i podijelio 150 porodičnih paketa socijalno najugroženijim građanima Kantona Sarajevo. Ostatak donacije dostavljen je Javnoj kuhinji „Imaret“ za pripremu toplih obroka korisnicima ove kuhinje.

- „Megamix“ je jedna od rijetkih kompanija koja u više navrata u toku godine donira našoj organizaciji značajan broj artikala za potrebe Javne kuhinje, ali i za potrebe socijalno ugroženih kategorija stanovništva. „Megamix“ uvijek vodi računa da to budu adekvatni artikli, odnosno proizvodi - naglasio je direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak.

Go to top