ISTAKNUTI KUVAJTSKI UMJETNIK FARED A. ALALI POSJETIO „MERHAMET“

Istaknuti kuvajtski umjetnik i direktor Kuwait Islamic Art Cetra u Velikoj džamiji u Kuvajtu Fared A. AlAli posjetio je sjedište HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu, gdje je razgovarao sa predsjednikom ove humanitarne organizacije Hajrudinom Šahićem, generalnim sekretarom Sidikom Aždahićem i članom Upravnog odbora prof. dr. Ćazimom Hadžimejlićem.

Predsjednik Šahić je gostu iz Kuvajta predstavio rad „Merhameta“, njegov historijat i misiju dobročinstva koja, kako je naglasio, u februaru 2017. godine navršava pune 104 godine.

- „Merhamet“ je stariji od mnogih država u svijetu i od nastanka dijeli sudbinu svog naroda. S obzirom da imamo saradnju na mnogim organizacijama širom svijeta, želja nam je da takvu saradnju uspostavimo i sa nama bliskim opranizacijama u Kuvajtu, kako bismo zajedno radili na realizaciji zajedničkih projekata u Bosni i Hercegovini, u cilju pružanja pomoći socijalno ugroženim građanima Bosne i Hercegovine - kazao je Hajrudin Šahić.

Podsjetio je na mnoge značakne aktivnosti „Merhameta“ u Bosni i Hercegovini, ali i širom svijeta.

Kuvajtski umjetnik i kaligraf Fared A. AlAli izrazio je zadovoljstvo posjetom „Merhametu“.  

- Podrška vašem radu i vašim izuzetnim aktivnostima čini mi zadovoljstvo i stojim vam na raspolaganju kada je riječ o uspostavljanju saradnje sa organizacijama i vlastima u Kuvajtu. Nadam se da ćese ta saradnja što prije ostvariti - poručio je gost iz Kuvajta.

Go to top