PODRŠKA JASMINA IMAMOVIĆA, JUSUFA ČAVKUNOVIĆA I SEADA DŽAFIĆA

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović održao je radni sastanak sa delegacijom HO “Merhamet” MDD. Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić, član Upravnog odbora Timur Numić i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla upoznali su  gradonačelnika Imamovića sa dosadašnjim radom i budućim aktivnostima ove humanitarne organizacije u Tuzli.

Tokom sastanka, razgovaralo se i o mogućnostima proširenja saradnje, u smislu realizacije novih projekata koji mogu unaprijediti djelovanje „Merhameta“ i lokalne zajednice, a sve u cilju pružanja kvalitetnije pomoći i zaštite socijalno ugroženom stanovništvu.

Predstavnici“Merhameta” su ovom prilikom čestitali gradonačelniku Imamoviću na reizboru za mjesto gradonačelnika Tuzle i zahvalili se na dugogodišnjoj podršci i partnerstvu Grada Tuzla u realizaciji „Merhametovih“ projekata.

Delegacija „Merhameta“ posjetila je i načelnika Općine Kalesija Jusufa Čavkunovića. Šahić i Numić su tokom sastakna naglasili da „Merhamet“ želi biti prisutniji i aktivniji u Kladnju te da, u partnerstvu sa općinskim vlastima, znatno više pomogne građanima koji su u stanju socijalne potrebe. Zamolili su načelnika Čavkunovića da općina Kladanja osigura adekvatne prostorije za Osnovni odbor „Merhameta“ Kladanj.

- Svima nam je poznato šta „Merhamet“ radi i kakav je njegov značaj. Zato ćete uvijek imati moju podršku - poručio je načelnik Čavkunović.

Delegaciju „Merhameta“ primio je i novoizabrani načelnik Općine Kalesija Sead Džafić. Šahić i Numić su izrazili nadu da će saradnja „Merhameta“ i općinskih vlasti u Kalesiji biti puno bolji te da će konkretnije podržati aktivnosti „Merhameta“ u ovom gradu, kao i nove projekte koje „Merhamet“ planira realizirati.

- Zadovoljstvo mi je sarađivati s „Merhametom“. Imat ćete moju punu podršku i nastojat ćemo povećati budžetsku podršku „Merhametu“ u Kalesiji - kazao je načelnik Džafić.

Sastanku je prisustvovao i novi sekretar Osnovnog odbora „Merhameta“ Kalesija, novinar Muhamed Berbić.

Go to top