PODRŠKA AMBASADORA MAHMOUDA HEIDARIJA „MERHAMETU“

Novoimenovani ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Mahmoud Heidari primio je predsjednika HO „Merhamet“ MDD Hajrudina Šahića i generalnog sekretara ove humanitarne organizacije Sidika Aždahića.

Čestitatajući ambasadoru Heidariju, Šahić i Aždahić su izrazili nadu da će se u njegovom ambasadorskom mandatu još više pospješiti saradnja „Merhameta“ i Ambasade Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini.

Šahić i Aždahić upoznali ambasadora Heidarija s radom i aktivnostima „Merhameta“, kao i rezultatima nedavne posjete delegacije „Merhameta“ Iranu i humanitarnoj organizaciji Komite-ye EMDAD „Imam Homeini“

- Posjeta Iranu i organizaciji Komite-ye EMDAD „Imam Homeini“ je korisna za „Merhamet“ i za naše zajedničke projekte. Mi se radujemo njihovoj uzvratnoj posjeti Bosni i Hercegovini i „Merhametu“ i nadam se da će se iz toga izroditi dobra i kvalitetna saradnja. Sa delegacijom iz Irana razgovarat ćemo o konkretnim projektima - kazao je Šahić.

Ambasador  Mahmoud Heidari podsjetio je na „Merhametovu“ veliku humanitarnu akciju nakon zemljotresa koji je pogodio iranski grad Bam, kada je „Merhamet“, zahvaljujući solidarnosti građana Bosne i Hercegovine, izgradio srednju školu u tom iranskom gradu koja nosi naziv „Alija Izetbegović“.

- Te akcije se uvijek sjetim kada govorim o odnosima Bosne i Hercegovine i „Merhameta“ sa Iranom. Nadam se da će „Merhamet“ imati velike uspjehe i ostvariti ciljeve u svojoj značajnoj misiji, posebno u pomaganju ljudima, a mi smo tu da vam pružimo podršku - kazao je ambasador Heidari.

Go to top