„MERHAMET“ U GORAŽDU POZICIONIRATI NA ADEKVATAN NAČIN

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Oković i ministar za rad, socijalno staranje, zdravstvo i raseljena lica Damir Dučić primili su predsjednika HO „Merhamet“ MDD Hajrudina Šahića, člana Upravnog odbora Timura Numića i direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Goražde Šemsudina Kuljuha.

Numić je tokom sastanka sa premijerom Okovićem i ministrom Dučićem poručio da „Merhamet“ želi biti desna ruka  Vlade Bosansko-podrinjskog kantona u socijalnoj politici te da pomogne da se socijalno ugroženim građanima u ovom kantonu sačuva dostojanstvo i omogući im život dostojan čovjeka.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić je naglasio da „Merhamet“ treba da ima zasluženu poziciju u društvu, pa i u Vlade Bosansko-podrinjskom kantonu.

Premijer Emir Oković kazao je da više nema nikakvog razloga da „Merhamet“ u Goraždu ne bude pozicioniran na adekvatan način.

- Podržavam „Merhamet“ i njegove aktivnosti i adekvatno pozicioniranje „Merhameta“ bit će moj zahjtev i namjera. „Merhamet“ to zaslužuje - istakao je premijer Oković.

Delegaciju „Merhameta“ primio je i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović sa svojim saradicima. Hajrudin Šahić i Timur Numić su upoznali načelnika Ramovića s „Merhametovim“ aktivnostima i budućim planovima, pogotovu u Goraždu.

Timur Numiće je i na ovom sastanku izrazio očekivanje da „Merhamet“ u Goraždu bude adekvatno pozicioniran.

Načelnik Ramović je kazao da dobro poznaje rad „Merhameta“ u Bosni i Hercegovini, ali i van naše zemlje, kao i aktivnosti „Merhameta“ u Goraždu te da podržava ovu humanitarnu organizaciju. Ramović je obećao adekvatnu podršku goraždanskom „Merhametu“.

 

Go to top