„MERHAMET“ PRVI POMOGAO UNESREĆENOJ PORODICI MEJRIĆ

Regionalni odbor „Merhamet“ Maglaj prvi je pritekao u pomoć porodici Mejrić iz Tunjica (općina Maglaj) čiji je dom stradao u požaru. Naime, četveročlana porodica Mejrić, Vahid, njegova supruga Almedina, sin Emelin i sestra Mirela iz Tujnice ostali su bez krova nad glavom usljed požara koji je u kasnim satima odnio apsolutno sve. Ostalo im je samo ono što su imali na sebi.

Pri tome, dječak Emelin je bolestan i uskoro treba na operaciju. Novac koji su danima odvajali za njegovo ozdravljenje je također izgorio.

Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj nakon saznanja o nesretnom slučaju odmah je reagirao. Predstavnici maglajskog „Merhameta“, na čelu sa direktoricom Sanelom Omerović,  posjetili su porodicu Mejrić u privremenom smještaju i uručili joj interventnu pomoć. „Merhamet“ je unestrećenoj porodici obezbijedio dvosjed, stolice, fotelje, madrace, kamin na čvrsto gorivo, deke, jorgane, jastuke, tepihe, hranu, sredstva za higijenu, odjeću i obuću.

- Nastojimo animirati privrednike i građane da nam se pridruže i da zajedno pomognemo porodici Mejrić - kazala je direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović.

Na intervenciju načelnika općine Maglaj Mirsada Mahmutagića, porodici Mejrić obezbijeđen je privremeni smještaj i radit će se na tome, da se što prije usele u svoj dom.
Načelnik Mahmutagić zahvalio se „Merhametu“ na interventnoj akciji i pomoći koju je uručio porodici Mejrić te izrazio nadu da će i drugi podržati „Merhametovu“ akciju.

 

 

Go to top