„MERHAMET“ JE VAŽAN I MORA IMATI PODRŠKU

Muftija Tuzlanski Vahid ef. Fazlović i njegovi saradnici primili su, u prostorijama Muftijstva tuzlanskog, predsjednika HO „Merhamet“ MDD Hajrudina Šahića, člana Upravnog odbora Timura Numića i direktoricu Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensuru Husanović.

Predsjednik Šahić zahvalio je na dugogodišnjoj dobroj saradnji „Merhameta“ i Muftijstva tuzlanskog te na nesebičnoj podršci koju Muftijstvo tuzlansko kontinuirano pruža „Merhametu“.

Timur Numić je naglasio da je saradnja „Merhameta“ i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uvijek bila bliska, konstruktivna i produktivna te iskazao želju da ta saradnja bude još črvšća i sadržajnija.  

Muftija Tuzlanski Vahid ef. Fazlović je naglasio da Bošnjaci moraju raditi na jačanju svoje države, svog identiteta i svojih nacionalnih institucija, prije svega Islamske zajednice u BiH, „Merhameta“ i „Preporoda“.

- Uvijek postoje dodatni razlozi da se saradnja Islamske zajednice i „Merhameta“ unapređuje i još više razvija. „Merhamet“ je toliko važan da mi nikada ne znamo jesmo li uradili dovoljno za tu instituciju. „Merhamet“ je važan i mora imati podršku i moramo učiniti da „Merhamet“ ojača i da bude još snažniji. Islamska zajednica i „Merhamet“ mogu zajedno raditi na nekim projektima - kazao je muftija Fazlović.

Go to top