„MERHAMET“ I MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA MAGLAJ POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić, član Upravnog odbora Timur Numić i direktorica „Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović posjetili su Mješovitu srednju školu Maglaj. Prilikom te posjete, Hajrudin Šahić i direktor škole Ermin Tanković potpisali su Sporazum o saradnji.

Potpisivanje Sporazuma rezultat je izuzetne akcije učenika, odnosno članova sekcije „Mladi frizeri“ koji su pod mentorstvom nastavnice Jasmine Lošić, organizirali besplatno šišanje korisnika usluga „Merhametove“ Narodne kuhinje u Maglaju, u okviru projekta „Upoznaj sebe i komšiju, pomozi drugu“.

- Akcija vaše škole i vaših učenika imala je velikog odjeka u javnosti. Poenta je da kod učenika razvijamo osjećaj solidarnosti. Na dobrom smo putu da saradnju „Merhameta“ i Mješovite srednje škole Maglaj podignemo na veći nivo. Takvu saradnju „Merhamet“ planira ostvariti i sa školama u drugim općinama. Ovo je lijep primjer koji ćemo nastojati prenijeti širom Bosne i Hercegovine - kazao je Šahić.

Timu Numić je istakao da je razvijanje socijalne osjetljivosti i solidarnosti kod djece strategija „Merhameta“.

Direktor škole Ermin Tanković izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma o saradnji s „Merhametom“.

- Voljni smo još više unaprijediti našu saradnju koja je nastala spontano - kazao je Tasnković.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji pozdravila je i nastavnica Jasmina Lošić, inicijator humanitarne akcije učenika frizerskog smjera Mješovite srednje škole Maglaj.

- Krenuli smo srcem. Nismo znali da će naša akcija imati tako veliki odjek u javnosti. Djeca su sretna što su mogli pomoći. Imamo mi još dobrih ideja, a uključit će se nastavnici i učenici iz drugih struka - poručila je nastavnica Lošić.

      

Go to top