VOLONTERI „FRAME“ I ASOCIJACIJE ŽENA „ESMA-SULTANIJA“ DIJELILI OBROKE

Volonteri organizacije „Frama“ Jajce posjetili su „Merhametovu“ Narodnu kuhinju u Jajcu te su tom prilikom, zajedno sa osobljem Osnovnog odbora „Merhameta“ Jajce, vršili podjelu obroka korisnicima kuhinje.

- Želimo se zahvaliti svim volonterima organizacije „Frame“ Jajce što su uljepšali dan korisnicima naše Narodne kuhinje. To je veoma lijepa gesta - kazao je Vrbanjac.

Predstavnice Asocijacije žena „Esma-sultanija“ Medžlisa Islamske zajednice Jajce su posjetile „Merhametovu“ Narodnu kuhinju i donirali sa raznovrsna slatka i slana jela i sokove.  Učesnice su pripremale jela kod svojih kuća te su učestvovale u podjeli hrane korisnicima Narodne kuhinje. Na taj način upriličen je kućni ambijent u Narodnoj kuhinji te blizak susret i druženje sa korisnicima usluga „Merhametove“ kuhinje.

- Saradnja Medžlisa Islamske zajednice Jajce i Osnovnog odbora „Merhameta“ Jajce traje dugi niz godina i u prikupljanju poljoprivrednih proizvoda. Ta saradnja nastavljena je i u ovoj godini. Uspjeli smo od 7. do 14. oktobra 2016. godine prikupiti oko dvije tone poljoprivrednih proizvoda za potrebe „Merhametove“ Narodne kuhinje. Zahvaljujemo se dobrim ljudima koji su odvojili od svojih dobara da bi pomogli svoje sugrađane, socijalno ugrožene korisnike Narodne kuhinje, omogućivši time da njihovi obroci koji se spremaju u „Merhametovoj“ kuhinji bili što kvalitetniji - kaže Kenan Vrbanjac.

 

Go to top Sam Steel Authentic Jersey