Foto:
Uručenje pomoći vrijedne oko 1.000 KM izbjeglicama iz Sirije

VRIJEDNA POMOĆ ZA IZBJEGLICE IZ SIRIJE

 Porodicama iz Sirije „Merhamet“ je dostavio dva metra drva za ogrijev, kao i donaciju u hrani, odjeći, obući, dječijoj opremi, pelenama, posteljinama, dekama i sredstvima za higijenu. Jednoj porodici je doniran i dječiji krevetić za novorođenče. Vrijednost donacije veća je od 1.000 KM


Foto:
Drva za porodice iz Sirije

Foto:Pomoć za dvije ugrožene porodice iz Goražda

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Goražde posjetili su izbjeglice iz Sirije u Goraždu i svim porodicama uručili im vrijedne donacije. Porodicama iz Sirije „Merhamet“ je dostavio dva metra drva za ogrijev, kao i donaciju u hrani, odjeći, obući, dječijoj opremi, pelenama, posteljinama, dekama i sredstvima za higijenu. Jednoj porodici je doniran i dječiji krevetić za novorođenče. Vrijednost donacije veća je od 1.000 KM.

Predsjednik Šahić je razgovarao sa članovima sirijskih porodica, pružio im podršku naglašavajući da će im „Merhamet“, u skladu sa svojim mogućnostima, i dalje pomagati.

- Želimo da iskažemo solidarnost sa vama koji ste protiv svoje volje morali napustiti svoja ognjišta. I samo mi nedavno bili u sličnoj situaciji, bili smo konzumenti humanitarne pomoći koja nam je pristizala i iz Sirije i svaka pomoć nam je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bila dobrodošla - kazao je Šahić.

Sirijske izbjeglice zahvalile su se „Merhametu“, ističući da Regionalni odbor „Merhameta“ Goražde i njegov direktor Šemsudin Kuljuh od prvog dana njihovog izbjegličkog života vode brigu o njima i redovno im pomažu, što im olakšava da prebrode nedaće u kojima su se našli ne svojom voljom.

Predsjednik Hajrudin Šahić, sa svojim saradnicima, posjetio je i dvije socijalno ugrožene porodice Sokolović u Goraždu i takođe im uručio donaciju u hrani, odjeći, obući, dječijoj opremi, pelenama, posteljinama, dekama i sredstvima za higijenu. Porodica je dobila i dječiji krevetić za novorođenče.

- Imamo maloljetnu djecu, a niko u naše dvije porodici ne radi i nemamo nikakva primanja. Da nije „Merhameta“ teško bismo preživjeli. Obraćali smo se mnogima u Općini Goražde, raznim institucijama, ali nam niko ne pruža pomoć, osim „Merhameta“ - kazali su nam Sokolovići.

Inače, o socijalno ugroženim porodicama Sokolović u Goraždu „Merhamet“ redovno brine i pomaže im u granicama svojih mogućnosti, na šta su oni zahvalni goraždanskom „Merhametu“.

Go to top