VRIJEDNA DONACIJA TUZLANSKIH BAJKERA NARODNOJ KUHINJI „IMARET“

Moto klub „Tuzla“ realizirao je Humanitarnu akciju “Vratite humanost među ljude”, koja je kao i svake godine usmjerena prema „Merhametovoj“ Narodnoj kuhinji “Imaret” Tuzla.

Sponzor akcije bila je mesnica “Beširević Fidelinka” iz Tuzle, koja je donirala 100 kilograma mesnih proizvoda (bataci, pljeskavice, ćevapi, pileće hrenovke). Članovi Moto Kluba „Tuzla“ su, osim mesnih proizvoda, Narodnoj kuhinji „Imaret“ uručili i brašno, mlijeko, ulje, kao i određenu količinu paprika, kupusa, mrkve, paradajza i krompira.

Vrijednost donacije iznosila je 800 KM.

“Pored osnovnog cilja akcije da pomognemo korisnicima narodne kuhinje, želimo da istaknemo još dva cilja: podizanje svijesti građana o tome ko su, ustvari, bajkeri, kao i apel svima koji su u mogućnosti da pomognu da to i urade u skladu sa svojim mogućnostima i da vrate humanost među ljude”, poručili su iz Moto kluba „Tuzla“.

Bajkeri, članovi Moto kluba „Tuzla“, pozvali su i ostale organizacije i udruženja da pomognu rad „Merhametove“ Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli te na taj način pokažu solidarnost sa socijalno ugroženim sugrađanima, korisnicima usluga kuhinje “Imaret“.

 

Go to top