NJEMAČKA POMOĆ ZA STOTINE BH. PORODICA

Peta donacija „Arbeitsgruppe IGFM Witlich“, međunarodne organizacije za ljudska prava iz Frankfurta, stigla je u Osnovni odbor “Merhameta” Prijedor, koji je sastavni dio Regionalnog odbora „Merhamet“ Banja Luka.

Prema riječima predsjednice  Osnovnog odbora “Merhameta” Prijedor Mensudije Selman, ova vrijedna donacija iz Njemačke sadrži garderobu, obuću, namještaj, krevete, kolica za invalide, posteljinu, igračke, posuđe i druge artikle.

- Počasna predsjednica IGFM-a Katrin Bornmuller, zatim Prijedorčanka Mirveta Mrkalj-Durben i inicijator i organizator petog konvoja pomoći Mirsad Duratović omogućili su da nam stigne ta vrijedna donacija. Podjela ove pomoći već je počela po mjesnim zajednicama, školama, bolnicama, domovima starih, udruženjima omladine i djece s posebnim potrebama i drugim organizacijama od Kozarca, Ljubije, pa sve do Sanskog Mosta - kazala je Mensudija Selman, dodajući da će ovom donacijom će biti obuhvaćeno nekoliko stotina porodica.

S konvojem pomoći iz Vitliha stiglo je i deset potpuno novih dječijih krevetića koji su donacija Nedžada Kulašića, Kozarčanina koji trenutno živi u Bonu.

Go to top